–DAG 1 (26 Mei)—

We verzamelen op de luchthaven van Eindhoven tussen 11.30-12.30 uur. Naast een hartelijk welkom van de commissie ontvangt u hier ook uw lustrum-gadget. Om 14.20 uur vertrekt onze vlucht en landen we om 16.50 uur op het vliegveld van Tirana. Hier staan onze gids en comfortabele bussen op ons te wachten die ons naar Hotel Tirana International **** brengen, gelegen aan het centrale plein van Tirana, Skanderbeg Square.


Nadat je op je gemak bent ingecheckt worden we om 18.30 uur verwelkomd in klassiek Albanees restaurant ERA. Diner en drankjes tijdens het diner zijn inbegrepen. Na het diner zullen we doorgaan naar de welkomstparty in nog nader vast te leggen hippe bar of club, entree en eerste rondje zijn inbegrepen. Daarna heeft u vrij spel, iets wat ongetwijfeld tot mooie verhalen de volgende dag zal leiden…

— DAG 2 (27 Mei) —

Na een heerlijke nacht, een douche en een stevig ontbijt wordt de groep om 10.00 uur in tweeën gesplitst. De eerste groep vertrekt per bus naar “Bunkart 1”. Deze nucleaire bunker bevindt zich in de berg van Tirana, met zijn 80 kamers, een slaapkamer voor de communistische leider Enver Hoxha en een heus theater meer dan interessant. De tweede groep zal per fiets (het bakfietsen staat een ander weekend op het programma) de belangrijkste bezienswaardigheden van Tirana aandoen. Waarbij we uiteraard een aantal Albanese Raki zullen proeven bij de beroemde bar “Komiteti”

Om 13.00 is er gereserveerd bij restaurant “Salt” in de hippe en upcoming wijk Blloku. Tot 1991 alleen toegankelijk voor de elite van de communistische partij, nu staat er een uitgebreide 3-gangen lunch voor alle Cnøddianen klaar. Ook een ideaal moment om aan te haken voor mensen die heerlijk uitslapen verkozen boven de ochtendactiviteit…

Na de lunch zal de eerste groep de middag per fiets voortzetten, de tweede groep vertrekt naar “Bunkart 1”

Om 17.30 vertrekt de bus naar de hippe badplaats Vlore. We zullen iets na achten aankomen in deze parel aan de Adriatische Zee, gelegen aan de Albanese Riviera, waar je kunt inchecken in hotel Duka****. De rest van de avond is voor iedereen vrij in te delen, waarbij de commissie de entree bij één van de befaamde beachclubs al voor jullie heeft geregeld.

— DAG 3 (28 mei) —

Na een ontspannen ontbijt met uitzicht op de zee vertrekt ’s ochtends de bus voor een korte rit naar de haven. Hier ligt onze privéboot op ons te wachten en gaan de trossen los. Het belooft een heerlijke dag op het water te worden met een open bar (= onbeperkt drinken) voor fris & bier. Onderweg doen we verschillende (schier)eilanden aan, wordt er een heerlijke lunch op de boot verzorgd en zullen zon & Adriatische zee de rest van het werk doen.

Als onze boot rond 17.00 weer aanmeert vertrekt de bus weer richting Tirana voor de laatste –en mogelijk meest legendarische– avond. Nadat we weer zijn ingecheckt in Hotel Tirana International **** is er wederom een goed restaurant geregeld evenals entree voor de bar/ club. Hier zullen de gele mannen schijnen als nooit tevoren…

—DAG 4 (29 mei)—

De laatste dag. Met alle brakke koppies nog even genieten van het ontbijt, de bus in en om 10.55 is Wizz Air ready for take-off. Om 13.45 landen we weer veilig op Eindhoven Airport en is het nagenieten van een onvergetelijke Cnødde Lustrumreis…

Categorieën: Algemeen